DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA "BİN YIL ÖNCE BİN YIL SONRA" BAŞLIĞIYLA DİVANU LÜGATİ'İT TÜRK ADLI ESERİ İNCELİYORUZ.

05.01.2024 133

05-01-2024Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi, ilk ve orta öğretim kurumlarında uygulamaya koyduğu "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" için Kaşgarlı Mahmut'un Divânu Lügati't-Türk adlı eseri, okulumuzda Ocak ayı proje kapsamına alınmıştır. Projemizde yer alan çalışmalar yıl sonuna kadar öğrencilerimiz tarafından sürdürülecektir. Proje için oluşturulan panomuz, her hafta güncellenecektir.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı zümre öğretmenlerince; her sınıf düzeyinden birer öğrenci projede görevlendirilmiştir. Öğrencilerimiz her hafta Kaşgarlı Mahmut' un Divânu Lügati't-Türk adlı eserinden hareketle koordinatör öğretmenimizin rehberliğinde projenin kapsamına uygun çalışma yapacaktır. Divânu Lügati't-Türk' ten her hafta için Türk dilinin Anadolu sahasındaki gelişim sürecine uygun olarak kelimeler ve deyimler seçilerek, öğrenciler "Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra" başlığı altında günümüz Türkçesindeki karşılıkları ile panoya yazacaklardır. Böylelikle okulumuz öğrencileri Türkçemizin bin yıllık gelişimine tanıklık edecek ve Türk Dili Tarihi bilinci oluşturacaklardır.